top of page

Acerca de

_MG_0218 1_edited.jpg

Hva er yin yoga?

Yin yoga er en helt annen type yoga en dynamisk (yang) yoga. Målet med yin yoga er å jobbe med parasympatiske nervesystemet og bindevevet som ligger i hele kroppen. Dette gjøres ved å ha en rekke stillinger som jobber med de største områdene i kroppen som både øvre og nedre del av ryggen, hoftene, og beina. Disse stillingene holdes i flere minutter av gangen, minimum 3 minutter opp til 7 minutter. 

 

Noen yogalærere liker å bruke masse utstyr for å støtte kroppen i disse stillingene, mens andre jobber helst uten utstyr. Hvis man har en veldig stiv kropp eller har skader så anbefales det å ha utstyr tilgjengelig, men hjemme kan det være så enkelt som puter og pledd. Hvis man liker praksisen anbefales det etterhvert å kjøpe en flat bolster, tjukk rund bolster, øyepute og et par yogablokker. Fordi stillingene holdes i så lenge av gangen er det mange som opplever at kroppen at man blir fortere fleksibel ved å gjøre yin yoga enn med dynamisk yoga, men fordi vi ikke jobber med motstand i yin yoga så anbefales dynamisk yoga i tillegg.

 

I og med at stillingene holdes så lenge av gangen er yin en perfekt anledning til å innføre meditasjon i praksisen. Dette har ført til at yin yoga ofte er anbefalt for de med mye stress, angst og andre traumer. I timen får man god tid til å jobbe med sine utfordringer uten forstyrrelser, samtidig som den fysiske kroppen jobber med å slippe sine traumer også. Det er derfor fint å være forberedt på at det kan dukke opp mye følelser i en yin time; det er ikke uvanlig å felle noen tårer.

 

Hvis man er en rastløs sjel med mye stress og har et ønske om å prøve yin yoga så er det fint å vite at det kan oppleves som krevende i begynnelsen. Å ligge i mange minutter av gangen når kroppen egentlig har lyst til å bevege på seg er utfordrende, men vit at det blir bedre og bedre. Jobben man gjør med nervesystemet tar tid, men det er veldig fint når man endelig har lært å roe ned. Det er veldig overførbart til livet utenom yoga som er det ultimate målet.

Prøv en yin time med meg her:

 

bottom of page